Kraft C2 -02 kom på silverplats i distriktet

Våra C2-juniorer har spelat i en dubbel serie med åtta lag under våren. Totalt 14 seriematcher slutade med en tredje plats. I denna serie tog vi poäng av alla lag. “Omöjliga” seriesegrarna HeKi från Kauhava fick även de åka hem från Hallis med noll poäng i Januari. Januari var annars en månad med blandade resultat. Efter vinsten mot HeKi så vann vi över Jeppis (Jakobstad), men sedan kom tre raka förluster (Kiva (Karstula), Virkiä (Lappo) och Jeppis (borta).

Februari sedan gav vinst hemma mot Sport (Vasa) och sedan två förluster (Hermes (Karleby) och Kiva hemma). I det skedet fanns det inte många andra än tränaren som trodde på slutspelschanser för laget.

Laget visade sedan i Mars att man vill spela ishockey och att man både vill och kan vinna matcher. Mars gav totalt fem vinster (APV, Virkiä, Sport, Hermes och APV) och en förlust (HeKi borta).

Hela serien med olika statistik finns bakom den här linken:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/beta/tilastointi/index.php/tilastot-ja-ohjelmat?sstsbseason=&sstsblevel=94&sstsbdistrict=3&sstsbstatgroup=5117

Slutspel i Kauhava 1.4.2017.

Tredje platsen innebar då att vi ställdes mot Hermes i semifinal. Här visste vi vad motståndarna gick för och kunde förbereda oss enligt konstens alla regler. Matchen blev också väldigt jämn och spännande. Hermes tog ledningen efter 2:31, men Kraft bet ihop. Välförtjänt kvittering kom vid tiden 6:36 av Enzo framspelad av Alex.

Kraft trummade på och fick också in ett ledningsmål vid 9:18 av William, pass Olli. Vid tiden 13:37 reducerade Hermes till 2-2, som också var resultatet efter första perioden.

Hermes gick på nytt upp i ledning i början av andra perioden, men sedan blev det Kraft för hela pengen. Vi gjorde både 3-3 (William, p.Enzo och Aaro),  3-4 (Daniel M) och 3-5 (William, p. Alex) innan andra perioden tog slut. I tredje fortsatte Kraft att gå på och gjorde både 3-6 (Olli, p. Jonas och Anton) och 3-7 (William, p. Enzo) innan Hermes kunde finputsa slutresultatet till 4-7.

Stark laginsats med extra plus för William med sina fyra mål, samt Jocke i målet med flera matchavgörande räddningar. Han stoppade totalt 42 skott i den här matchen.

Nu väntade final mot hemmalaget HeKi som krossat Kiva i sin semifinal med 9-1. Uppladdningen inför finalen gick i något skede fel och Kraft kom ut till spel med stora förhoppningar. De grusades redan i första perioden som skrevs 7-0 till motståndarna. Kraft ryckte upp sig och spelade de två följande perioderna på egen nivå. Matchen slutade 12-2 (7-0, 2-0, 3-2). Målgörare var 10-1 Alex och 10-2 Enzo (p. Daniel M).

Plus i kanten för finalmatchen bör ändå ges till Daniel M, Laura och Anton.

Summerar man serien så blir silvermedaljerna ett optimalt slutresultat. Starkt jobbat!

IMG_2437

 

I laget uppe från vänster: Tuukka, Daniel M, Alex, Jonas, Olli, Aaro, Richard, Jacob. Nere från vänster: Enzo, William, Daniel A, Joakim, Christoffer, Anton och Laura. Saknas Jonathan.