Juniorträningschef sökes

Kraft Hockey inledde sin verksamhet år 1970. I föreningen finns spelare från kommunerna Närpes, Kaskö, Kristinestad och Bötom. Ishallen i Närpes är den enda på 50 km radie. Vi söker nu förstärkning till vår verksamhet och vill väldigt gärna komma i kontakt med en ishockeyintresserad, utåtriktad samt idérik person.

Vår målsättning med projektet:

- är att höja på kvaliteten på vår juniorverksamhet
– att öka antalet aktiva ungdomar, både pojkar och flickor, inom föreningen
– att få till ett utökat samarbete med våra grannföreningar, mellan städerna och kommunerna i regionen, samt bryta språkbarriärerna.
– få till ett bättre samarbete med andra idrottsformer

Träningschefens huvudsakliga uppgifter:

- leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål
- planera juniorverksamheten
- delta i förbundets skolningar, samt vidareutbilda föreningens tränare, både gamla och nya.
– erbjuda tränare att delta i andra kurser som Hockeyförbundet ordnar.
- delta i den dagliga verksamheten och stöda juniortränare och -ledare i träningsplaneringen samt genom att leda modellträningar för de olika juniorlagen
– Ansvara för planering av sommarsäsongen tillsammans med tränare och ledare
- ordna gemensamma hockeyläger med grannföreningar och bilda samarbetslag om antalet egna spelare inte räcker till ett helt lag i någon åldersklass.
– planera och samarbeta med skolorna i Närpes, Kristinestad, Teuva, Kaskö och Bötom, totalt 17 skolor, både svensk- och finskspråkiga.
- planera och arrangera familjedag i ishallen, Lejonhockeyskolan, Hockey School och Hockeykarnevalen
– koordinera och rekrytera deltagare till Lejonhockeyskolan (Björnligan).
– hjälpa nya lag att komma i gång med säsongen

Juniorträningschefen som rekryteras ska ha någon form av tränarutbildning och vara bra på att samarbeta och kunna leda både sig själv och andra. Personen ska ha mångårig erfarenhet av att vara juniorhockeytränare, vara pedagogisk och ha goda kunskaper i både svenska och finska.

Juniorträningschefens förman och dagliga stöd är styrelsens ordförande Erik Sund. Juniorträningschefen deltar i styrelsens möten och rapporterar där. Detaljplanering sker i juniorgruppen där tränare och lagledare från alla lag finns representerade. Juniorträningschefens fysiska arbetsplats finns i ishallens kontorsutrymmen

Tjänsten är 20h per vecka och lönen 1200€/mån. Tjänsten kan tillträdas direkt eller enligt överenskommelse.

Om personen i fråga är kvalificerad och intresserad kan även tjänsten som huvudtränare för representationslaget kombineras med dessa uppgifter.

Känner du dig delvist meriterad och verkligen motiverad, så tveka inte att kontakta undertecknad.

Ansökningar och förfrågningar riktas till:

Erik Sund
Kraft Hockey RF
ordförande
erik.sund@pp.inet.fi
0400-568083

 

Junioravslutning /päättäjäiset

Avslutningen hålls 12.4 kl 18 på YA .
Kaffe serveras kl 18 och pokalutdelningen börjar ca 18:30.

Päättäjäiset pidetään 12.4 kl 18 YAn tiloissa. Kahvia tarjoillaan kl 18 ja palkintojen jako alkaa n. kl 18:30.

Kraft E1 -05 avslutade säsongen med en resa till Sverige för att spela träningsmatcher i Skellefteå och Umeå 31/3-2/4 2017

Efter en lite blygsam höstomgång lossnade det rejält för laget efter julen och laget slutade på en hedersam andra plats i sin zon i distriktets serie. Eftersom det inte ordnas några slutspel på denna nivå har laget haft som vana att på våren åka på en avslutningsresa efter seriespelet och då få möta nya motståndare på okänd nivå.

I år tog vi båten och åkte till Sverige. Första matchen spelades i Skellefteå mot Clemensnäs HC -05 som visade sig vara en något för samspelt motståndare då vårt lag samtidigt var lite sega i benen efter den 13h långa resan dit samma dag. Så den matchen förlorade vi trots att vi ofta höll ganska jämna steg. Skillnaden var det där lilla extra då motståndaren kom till betydligt mera klara avslut än oss och därför slutade den med en 10-2 förlust efter full tid . Men efter att laget laddat om genom att ta ett bad i poolen äta gott och vilat ut på hotellet tog vi nya tag.

Vi fortsatte till Umeå och spelade den andra matchen där mot TEG-05, denna match utvecklade sig till ett riktigt nervpiller då Kraft länge ledde med 0-1 till att hamna i underläge och ligga under med 3-1 och slutligen komma ikapp till 3-3 i slutminuterna.  Här vill laget också passa på och tacka de medföljande supportrarna (föräldrar och syskon) som hejade på oss på läktarna.

Vi kan konstatera att det gäller att spela matcherna till slut och aldrig ge upp.  Det är något som håller på att bli ett kännetecken för detta sammansvetsade lag med en mycket god laganda.

Efter resan tar laget nu sommarlov och laddar inför nästa säsong, givetvis mot nya mål och äventyr!

IMG_2959

I laget uppe från vänster: Ramses Kahakorpi, Miro Mikkola, Philip Ehrs, Isak Gull, Jonathan Risberg, Benjamin Djupsjöbacka, Tobias Vikström, Jonathan Lassander, Elias Malmi

Nedre raden: Meri Haaranoja, Melvin Snickars, Elias Söderqvist, Dennis Westerholm, Anton Röös, Jan-Viking Malinen (Sebastian Vägar saknades nu men har också deltagit i säsongens seriespel)

Laget har tränats av Johan Lassander och Stefan Snickars

FS 6.4.2017

Kraft C2 -02 kom på silverplats i distriktet

Våra C2-juniorer har spelat i en dubbel serie med åtta lag under våren. Totalt 14 seriematcher slutade med en tredje plats. I denna serie tog vi poäng av alla lag. “Omöjliga” seriesegrarna HeKi från Kauhava fick även de åka hem från Hallis med noll poäng i Januari. Januari var annars en månad med blandade resultat. Efter vinsten mot HeKi så vann vi över Jeppis (Jakobstad), men sedan kom tre raka förluster (Kiva (Karstula), Virkiä (Lappo) och Jeppis (borta).

Februari sedan gav vinst hemma mot Sport (Vasa) och sedan två förluster (Hermes (Karleby) och Kiva hemma). I det skedet fanns det inte många andra än tränaren som trodde på slutspelschanser för laget.

Laget visade sedan i Mars att man vill spela ishockey och att man både vill och kan vinna matcher. Mars gav totalt fem vinster (APV, Virkiä, Sport, Hermes och APV) och en förlust (HeKi borta).

Hela serien med olika statistik finns bakom den här linken:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/beta/tilastointi/index.php/tilastot-ja-ohjelmat?sstsbseason=&sstsblevel=94&sstsbdistrict=3&sstsbstatgroup=5117

Slutspel i Kauhava 1.4.2017.

Tredje platsen innebar då att vi ställdes mot Hermes i semifinal. Här visste vi vad motståndarna gick för och kunde förbereda oss enligt konstens alla regler. Matchen blev också väldigt jämn och spännande. Hermes tog ledningen efter 2:31, men Kraft bet ihop. Välförtjänt kvittering kom vid tiden 6:36 av Enzo framspelad av Alex.

Kraft trummade på och fick också in ett ledningsmål vid 9:18 av William, pass Olli. Vid tiden 13:37 reducerade Hermes till 2-2, som också var resultatet efter första perioden.

Hermes gick på nytt upp i ledning i början av andra perioden, men sedan blev det Kraft för hela pengen. Vi gjorde både 3-3 (William, p.Enzo och Aaro),  3-4 (Daniel M) och 3-5 (William, p. Alex) innan andra perioden tog slut. I tredje fortsatte Kraft att gå på och gjorde både 3-6 (Olli, p. Jonas och Anton) och 3-7 (William, p. Enzo) innan Hermes kunde finputsa slutresultatet till 4-7.

Stark laginsats med extra plus för William med sina fyra mål, samt Jocke i målet med flera matchavgörande räddningar. Han stoppade totalt 42 skott i den här matchen.

Nu väntade final mot hemmalaget HeKi som krossat Kiva i sin semifinal med 9-1. Uppladdningen inför finalen gick i något skede fel och Kraft kom ut till spel med stora förhoppningar. De grusades redan i första perioden som skrevs 7-0 till motståndarna. Kraft ryckte upp sig och spelade de två följande perioderna på egen nivå. Matchen slutade 12-2 (7-0, 2-0, 3-2). Målgörare var 10-1 Alex och 10-2 Enzo (p. Daniel M).

Plus i kanten för finalmatchen bör ändå ges till Daniel M, Laura och Anton.

Summerar man serien så blir silvermedaljerna ett optimalt slutresultat. Starkt jobbat!

IMG_2437

 

I laget uppe från vänster: Tuukka, Daniel M, Alex, Jonas, Olli, Aaro, Richard, Jacob. Nere från vänster: Enzo, William, Daniel A, Joakim, Christoffer, Anton och Laura. Saknas Jonathan.