Kraft Hockey Keskimaa div III mästare!!!

På söndagen spelades en helt avgörande match om div III mästerskapet i Hallis. Förutsättningarna för matchen var att motståndarna Ähtärin KieHa skulle ta hem titeln om man klarade av minst oavgjort resultat. Med det resultatet skulle Kraft sluta trea. För att vi skulle sluta som mästare så måste vi vinna matchen med minst tre mål. Vi skulle samtidigt även göra fler mål än Popula totalt, dvs fler än tio sammanlagt. Efter gårdagens match i Ylivieska som slutade 7 – 5 så var alltså läget att vi skulle göra sex mål eller mera.

Matchen började olyckligt och vi låg under med 0 – 2 i tidigt skede av matchen. Vi reducerade till 1 – 2 men KieHa utökade till 1 – 3 ganska omgående. Efter det var det Kraft för hela slanten och när två perioder spelats ledde vi med 5 – 3.

Inför tredje perioden var inställningen att vi skulle hålla tätt och bara utöka vår ledning. Tyvärr ville KieHa annorlunda och de inte bara reducerade utan kvitterade också till 5 – 5 i ett tidigt skede av tredje perioden. Vår fysik blev ändå avgörande och vi avgjorde matchen genom två snabba mål till 7 – 5. I slutet av matchen jagade KieHa kvittering och tog ut målvakten för att spela med sex man mot fem. Det försöket blev kortvarigt eftersom Jocke fick tag på pucken och fullbordade sitt hattrick i tom kasse. Samtidigt betydde målet att vi hade den tremåls ledning vi behövde för att ta hem mästerskapet.

Mycket strong insats av grabbarna gjorde att säsongen avslutades på bästa tänkbara sätt.

 

Statistik:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=49690

Kraft vs KuRy

Div II kvalet visade sig bli en allt för stor morot att bita i för våra grabbar. Matchen på lördagen var en tredelad historia där hela kvalserien förlorades i period 2.

Första perioden spelade vi bra och var det spelförande laget. KuRy slapp till att kontra in 0-1 men sedan var det Kraft för hela pengen. Vi både kvitterade och gick upp i en 2-1 ledning med flera chanser att utöka innan den matchavgörande filmningen/domartabben skedde. KuRys spelare agerade döende svanen i mittzon och efter en lång väntan bestämdes det att GB skall ha 5+20min utvisning. Helt otroligt med tanke på vilken ihmeparannus KuRys spelare åstadkom när matchen fortsatte. Han mer eller mindre avgjorde matchen själv med poängen 2+1 i andra perioden.

I denna 5min underläge kom KuRy till att få in en studspuck och perioden slutade 2-2.

Vår andra period blev sedan en katastrof. Vi tappade spelet och gnistan helt. Resultatet efter två perioder var 2-6 efter tre verkliga studsmål till gästerna.

Sista perioden igen spelade vi på vår normala nivå och pressade på i totalt 20min. KurRy kom i en kontring och vann även den perioden 0-1. Slutresultatet skrevs alltså 2-7.

Inga mer förklaringar om den matchen utan KuRy förtjänade nog att behålla sin serieplats. Vi visade däremot att vi kan utmana lag som spelar på högre nivå och det är väldigt positivt med tanke på vårt unga lag.

Statistik från matchen:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=49567

Avgörande kvalmatch på lördag

Dags att heja fram våra egna till ett avangemang till div II. En helt avgörande match spelas på lördag med nedsläpp kl 16:00 i Närpes ishall. Ända som gäller för oss är vinst.

När den uppnåtts så fortsätter en förlängningsperiod på 20min med spel 4 mot 4. Vinnaren där spelar div II nästa säsong.

  • kury