Säsongens första seger

Matchen mot KuRy II i Kurikka på fredagen började precis så trögt som matchen mot Kuortane helgen innan. Vi hade svårt att få pucktempo och fart på fötterna. Hemmalaget gick också till ledning innan vi kom igång. Först i period två lossnade det och vi kunde ta hem första segern för denna säsong. Segersiffrorna skrevs till slut 2-13 med mersmak. Målgörare var Hampus x3, Tom x2, Jonas x2, Jocke x2, Simon L x2, Henri och Kitt. Positivt var att hela laget visade upp en otrolig inställning och kämpaglöd. Här fanns mycket positivt att ta med sig till följande matcher.

Kraft – KuKu

I efterhand kan man lugnt säga att gårdagens match blev årets bottennapp i Hallis. Inget fungerade som det ska spelmässigt. Motståndarna var absolut inga höjdare, men de fick matchen dit de ville och med deras rutin så lyckades de också ta hem segern med 2-6. Krafts målgörare blev Hampus och Jan. Med normalt spel borde vi ha kunnat bärga årets första seger igår kväll.

En stor orsak är att domarna inte hade sin bästa dag och de gjorde sitt bästa för att det inte skulle spelas ishockey den här dagen. De delade totalt ut 110min utvisningar i matchen. Kraft kvitterade till 2-3 i början av tredje, men därefter urartade showen totalt. I spel 3 mot 5 kunde gästerna avgöra matchen med tre mål.

Foto: Nina Sydholm

IMG_1522 IMG_1523 IMG_1521 IMG_1520 IMG_1519 IMG_1518

SKV 6.11

Första halvan av grundserien avslutades med match i Seinäjoki på fredagskvällen. Motståndarna SKV som är obesegrade i serien visade sig ha bättre flyt den här kvällen och vann också den täta matchen med siffrorna 9 – 6. Matchen som sådan var jämn och vi kunde nog ha vunnit den. Vi ledde matchen med 1-2 i första och med 4-5 efter halva. I tredje perioden kvitterade vi till 6-6 efter 44min men efter det tröt orken. Sista målet kom i tom bur.

Positivt på fredagen var att vi visade upp ett bra eget spel och vi kan se att inget lag är för svåra att slå. Det var även bra att vi fick fyra nya målskyttar för säsongen. Målgörare blev Hampus x2, Joel, Jere, Jocke och Kisti.