Kraft – JPK 31.10.2015

Matchen blev en spännande drabbning mellan två bra lag. Vi kom till spel med bra självförtroende trots den svaga säsongsinledningen. I dag fick vi verkligen igång benen och spelet flöt på bra för alla spelare. Absolut den bästa insatsen så här långt i år. Tyvärr har vårt unga lag inte alltid med sig hjärnan i alla lägen, utan man vill mer än man hinner tänka. Därför kom det också fyra mål bakåt i den här matchen.

Positivt var att vi även gjorda fyra stycken framåt och matchen slutade alltså oavgjort 4-4. Pojkarna tog upp underläge 0-1 och 1-2 vilket är starkt. Hampus, Tobias och Kristoffer gjorde sina  första matcher för säsongen och de får alla mer än godkänt.

Målgörare i matchen blev Jocke x2, Jonatan P och Tobbe.

Fast vi tappade segern i sista matchminuten finns det mycket positivt att ta med till nästa match mot SKV, som spelas på fredag i S:joki.

Glädjande var också att våra unga spelare visade en otroligt bra mognad i sitt uppträdande om man jämför med de mera rutinerade motståndarna.

Matchreferat KuRy II och Mafia

På lördagen gästades hallis av Kurikan Ryhtis andra lag, som dessutom var förstärkta med sju spelare från div II. Vi kom till spel med tre femmor. I inledningen av matchen skapade Kraft några bra målchanser och allt såg bra ut. Efter ca fem minuter tappade vi dock fokus och gästerna kunde göra fyra mål mot vårt ett innan första perioden var slut.

Från andra perioden framåt lyfte vi oss ordentligt och jobbade oss tillbaka in i matchen. Tyvärr tog tiden slut och siffrorna stannade vid 4-5. Målskyttar var Jocke x3 och Jan.

Söndagens match i Seinäjoki mot den nya föreningen Mafia började lika uselt som på lördagen. Siffrorna efter första perioden skrevs 3-0. Därefter började vi spela och knappade också in till 3-2 i början av andra, men därefter grinade oturen oss i ögonen på nytt och motståndarna fick två ganska lätta mål i slutet av perioden. Slutresultatet i matchen blev 7-2. Målskytt blev Jocke x2.

Kevin Snickars blev historisk i denna match genom att bli första spelaren i Krafts seniorlag, som är född på 2000-talet. Han gjorde en bra match med bla annat ett skott som gick ribba ut i början av tredje perioden.