Kraft E1 -05 avslutade säsongen med en resa till Sverige för att spela träningsmatcher i Skellefteå och Umeå 31/3-2/4 2017

Efter en lite blygsam höstomgång lossnade det rejält för laget efter julen och laget slutade på en hedersam andra plats i sin zon i distriktets serie. Eftersom det inte ordnas några slutspel på denna nivå har laget haft som vana att på våren åka på en avslutningsresa efter seriespelet och då få möta nya motståndare på okänd nivå.

I år tog vi båten och åkte till Sverige. Första matchen spelades i Skellefteå mot Clemensnäs HC -05 som visade sig vara en något för samspelt motståndare då vårt lag samtidigt var lite sega i benen efter den 13h långa resan dit samma dag. Så den matchen förlorade vi trots att vi ofta höll ganska jämna steg. Skillnaden var det där lilla extra då motståndaren kom till betydligt mera klara avslut än oss och därför slutade den med en 10-2 förlust efter full tid . Men efter att laget laddat om genom att ta ett bad i poolen äta gott och vilat ut på hotellet tog vi nya tag.

Vi fortsatte till Umeå och spelade den andra matchen där mot TEG-05, denna match utvecklade sig till ett riktigt nervpiller då Kraft länge ledde med 0-1 till att hamna i underläge och ligga under med 3-1 och slutligen komma ikapp till 3-3 i slutminuterna.  Här vill laget också passa på och tacka de medföljande supportrarna (föräldrar och syskon) som hejade på oss på läktarna.

Vi kan konstatera att det gäller att spela matcherna till slut och aldrig ge upp.  Det är något som håller på att bli ett kännetecken för detta sammansvetsade lag med en mycket god laganda.

Efter resan tar laget nu sommarlov och laddar inför nästa säsong, givetvis mot nya mål och äventyr!

IMG_2959

I laget uppe från vänster: Ramses Kahakorpi, Miro Mikkola, Philip Ehrs, Isak Gull, Jonathan Risberg, Benjamin Djupsjöbacka, Tobias Vikström, Jonathan Lassander, Elias Malmi

Nedre raden: Meri Haaranoja, Melvin Snickars, Elias Söderqvist, Dennis Westerholm, Anton Röös, Jan-Viking Malinen (Sebastian Vägar saknades nu men har också deltagit i säsongens seriespel)

Laget har tränats av Johan Lassander och Stefan Snickars

FS 6.4.2017

Kraft C2 -02 kom på silverplats i distriktet

Våra C2-juniorer har spelat i en dubbel serie med åtta lag under våren. Totalt 14 seriematcher slutade med en tredje plats. I denna serie tog vi poäng av alla lag. “Omöjliga” seriesegrarna HeKi från Kauhava fick även de åka hem från Hallis med noll poäng i Januari. Januari var annars en månad med blandade resultat. Efter vinsten mot HeKi så vann vi över Jeppis (Jakobstad), men sedan kom tre raka förluster (Kiva (Karstula), Virkiä (Lappo) och Jeppis (borta).

Februari sedan gav vinst hemma mot Sport (Vasa) och sedan två förluster (Hermes (Karleby) och Kiva hemma). I det skedet fanns det inte många andra än tränaren som trodde på slutspelschanser för laget.

Laget visade sedan i Mars att man vill spela ishockey och att man både vill och kan vinna matcher. Mars gav totalt fem vinster (APV, Virkiä, Sport, Hermes och APV) och en förlust (HeKi borta).

Hela serien med olika statistik finns bakom den här linken:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/beta/tilastointi/index.php/tilastot-ja-ohjelmat?sstsbseason=&sstsblevel=94&sstsbdistrict=3&sstsbstatgroup=5117

Slutspel i Kauhava 1.4.2017.

Tredje platsen innebar då att vi ställdes mot Hermes i semifinal. Här visste vi vad motståndarna gick för och kunde förbereda oss enligt konstens alla regler. Matchen blev också väldigt jämn och spännande. Hermes tog ledningen efter 2:31, men Kraft bet ihop. Välförtjänt kvittering kom vid tiden 6:36 av Enzo framspelad av Alex.

Kraft trummade på och fick också in ett ledningsmål vid 9:18 av William, pass Olli. Vid tiden 13:37 reducerade Hermes till 2-2, som också var resultatet efter första perioden.

Hermes gick på nytt upp i ledning i början av andra perioden, men sedan blev det Kraft för hela pengen. Vi gjorde både 3-3 (William, p.Enzo och Aaro),  3-4 (Daniel M) och 3-5 (William, p. Alex) innan andra perioden tog slut. I tredje fortsatte Kraft att gå på och gjorde både 3-6 (Olli, p. Jonas och Anton) och 3-7 (William, p. Enzo) innan Hermes kunde finputsa slutresultatet till 4-7.

Stark laginsats med extra plus för William med sina fyra mål, samt Jocke i målet med flera matchavgörande räddningar. Han stoppade totalt 42 skott i den här matchen.

Nu väntade final mot hemmalaget HeKi som krossat Kiva i sin semifinal med 9-1. Uppladdningen inför finalen gick i något skede fel och Kraft kom ut till spel med stora förhoppningar. De grusades redan i första perioden som skrevs 7-0 till motståndarna. Kraft ryckte upp sig och spelade de två följande perioderna på egen nivå. Matchen slutade 12-2 (7-0, 2-0, 3-2). Målgörare var 10-1 Alex och 10-2 Enzo (p. Daniel M).

Plus i kanten för finalmatchen bör ändå ges till Daniel M, Laura och Anton.

Summerar man serien så blir silvermedaljerna ett optimalt slutresultat. Starkt jobbat!

IMG_2437

 

I laget uppe från vänster: Tuukka, Daniel M, Alex, Jonas, Olli, Aaro, Richard, Jacob. Nere från vänster: Enzo, William, Daniel A, Joakim, Christoffer, Anton och Laura. Saknas Jonathan.

Kraft Hockeys D-juniorer Keskimaa-mästare !

Kraft Hockeys D-juniorer blev på söndagen Keskimaa-mästare efter att ha svängt ett underläge från 2-3 till 5-3 vinst på mindre än fyra minuter i slutet av den avgörande matchen mot KuRy.

Den mycket jämna och välspelade slutspelsturneringen som spelades i Hallis inleddes med att Hermes/TUS vann över KuRy med 6-5.

I den andra matchen spelade Kraft oavgjort 4-4 mot Hermes/TUS. Efter underläge 0-2 i den första perioden reducerade Kraft i den andra perioden till 1-2 genom Topi Talja på pass av Linus Bäckström och Philip Nordgren. Sedan gick Hermes/TUS ifrån till både 1-3 och 1-4 då 5 minuter var spelade av den tredje perioden. Då 13 minuter kvarstod att spela inledde Kraft upphämtningen och reducerade till 2-4 genom Linus Böling på pass av Tobias Liljedal. Drygt 3 minuter senare satte Philip Norgren dit 3-4 på passning av brorsan Lucas Nordgren. Efter ytterligare 3 minuter då klockan stod på 53.51 var det ombytta roller då Lucas Nordgren kvitterade på pass av Philip Nordgren.

Resultaten i de två första matcherna innebar att Kraft behövde vinna den sista matchen mot KuRy med två mål för att bli mästare. Efter en mållös första period gick Kraft ifrån till 2-0 genom Philip Nordgren (Tobias Liljedal) och Lucas Nordgren (Philip Nordgren, Matias Smith). Efter det kom KuRy igen och gick upp till ledning 3-2. Kraft gav inte upp utan fortsatte frenetiskt att trycka på, och då 5 minuter kvarstod av matchen startade Kraft en smått otrolig forcering då bröt Linus Bäckström sig igenom KuRy-försvaret och gjorde 3-3 mellan benen på KuRy-mälvakten. KuRy tog timeout, men det hjälpte inte, Kraft gick nu för Guld och minuten senare gjorde Philip Nordgren 4-3. Ännu i detta skede var Hermes/TUS mästare, men då matchklockan stod på 58.17 satte Philip Nordgren in guldmålet på passning Lucas Nordgren. Kraft höll sedan undan och tog därmed hem Keskimaa-mästerskapet för säsongen 2016-2017.

 

Guldlaget guldmedalj

Kraft Hockey Keskimaa div III mästare!!!

På söndagen spelades en helt avgörande match om div III mästerskapet i Hallis. Förutsättningarna för matchen var att motståndarna Ähtärin KieHa skulle ta hem titeln om man klarade av minst oavgjort resultat. Med det resultatet skulle Kraft sluta trea. För att vi skulle sluta som mästare så måste vi vinna matchen med minst tre mål. Vi skulle samtidigt även göra fler mål än Popula totalt, dvs fler än tio sammanlagt. Efter gårdagens match i Ylivieska som slutade 7 – 5 så var alltså läget att vi skulle göra sex mål eller mera.

Matchen började olyckligt och vi låg under med 0 – 2 i tidigt skede av matchen. Vi reducerade till 1 – 2 men KieHa utökade till 1 – 3 ganska omgående. Efter det var det Kraft för hela slanten och när två perioder spelats ledde vi med 5 – 3.

Inför tredje perioden var inställningen att vi skulle hålla tätt och bara utöka vår ledning. Tyvärr ville KieHa annorlunda och de inte bara reducerade utan kvitterade också till 5 – 5 i ett tidigt skede av tredje perioden. Vår fysik blev ändå avgörande och vi avgjorde matchen genom två snabba mål till 7 – 5. I slutet av matchen jagade KieHa kvittering och tog ut målvakten för att spela med sex man mot fem. Det försöket blev kortvarigt eftersom Jocke fick tag på pucken och fullbordade sitt hattrick i tom kasse. Samtidigt betydde målet att vi hade den tremåls ledning vi behövde för att ta hem mästerskapet.

Mycket strong insats av grabbarna gjorde att säsongen avslutades på bästa tänkbara sätt.

 

Statistik:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=49690

Kraft vs KuRy

Div II kvalet visade sig bli en allt för stor morot att bita i för våra grabbar. Matchen på lördagen var en tredelad historia där hela kvalserien förlorades i period 2.

Första perioden spelade vi bra och var det spelförande laget. KuRy slapp till att kontra in 0-1 men sedan var det Kraft för hela pengen. Vi både kvitterade och gick upp i en 2-1 ledning med flera chanser att utöka innan den matchavgörande filmningen/domartabben skedde. KuRys spelare agerade döende svanen i mittzon och efter en lång väntan bestämdes det att GB skall ha 5+20min utvisning. Helt otroligt med tanke på vilken ihmeparannus KuRys spelare åstadkom när matchen fortsatte. Han mer eller mindre avgjorde matchen själv med poängen 2+1 i andra perioden.

I denna 5min underläge kom KuRy till att få in en studspuck och perioden slutade 2-2.

Vår andra period blev sedan en katastrof. Vi tappade spelet och gnistan helt. Resultatet efter två perioder var 2-6 efter tre verkliga studsmål till gästerna.

Sista perioden igen spelade vi på vår normala nivå och pressade på i totalt 20min. KurRy kom i en kontring och vann även den perioden 0-1. Slutresultatet skrevs alltså 2-7.

Inga mer förklaringar om den matchen utan KuRy förtjänade nog att behålla sin serieplats. Vi visade däremot att vi kan utmana lag som spelar på högre nivå och det är väldigt positivt med tanke på vårt unga lag.

Statistik från matchen:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=49567

Grundseriens sista match

Lördagen 12.12 gästade SKV hallis. Gästerna var ofina och for iväg med segern med siffrorna 3-7. De rutinerade puckbröderna fick matchen dit de ville genom att dra ned på tempot när tillfället gavs. Vi fick däremot inte igång skridskoåkningen alls i de två första perioderna. Tredje var någorlunda godkänd. Målskyttar var Hampus x2 och Jocke.

Nu blickar vi framåt till nästa serie där motståndet kommer att bestå av KuRy II, APV II, Los Bombers, MuIK II och HeKi II.

Sport A vs TPS A

Första ligamatchen i Hallis bjöd på en fartfylld ishockey med mycket kamp, men kanske inte alltid så bra spel. Efter en svag inledning av Sport där TPS verkade både tyngre och mera spelande tog också TPS ledningen med 0-1.

Efter det vaknade de lokala killarna och jobbade sig in i matchen. Efter att Sport fått in sin kvitteringspuck lite tursamt, så var det inte längre någon tvivel om vem som skulle vinna. Sport styrde och ställde matchen precis som man ville. Segersiffrorna blev till slut 5-2.

Statistiken hittar ni på förbundets sida

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/reports/6135.html

 

IMG_1547 IMG_1548 IMG_1549 IMG_1555 IMG_1554 IMG_1553 IMG_1552 IMG_1551 IMG_1550 IMG_1560 IMG_1559 IMG_1558 IMG_1557 IMG_1556 IMG_1570 IMG_1569 IMG_1568 IMG_1567 IMG_1566 IMG_1565 IMG_1564 IMG_1563 IMG_1562 IMG_1561 IMG_1571 IMG_1573 IMG_1574 IMG_1575 IMG_1546 IMG_1545 IMG_1544 IMG_1543 IMG_1542

Säsongens första seger

Matchen mot KuRy II i Kurikka på fredagen började precis så trögt som matchen mot Kuortane helgen innan. Vi hade svårt att få pucktempo och fart på fötterna. Hemmalaget gick också till ledning innan vi kom igång. Först i period två lossnade det och vi kunde ta hem första segern för denna säsong. Segersiffrorna skrevs till slut 2-13 med mersmak. Målgörare var Hampus x3, Tom x2, Jonas x2, Jocke x2, Simon L x2, Henri och Kitt. Positivt var att hela laget visade upp en otrolig inställning och kämpaglöd. Här fanns mycket positivt att ta med sig till följande matcher.

Kraft – KuKu

I efterhand kan man lugnt säga att gårdagens match blev årets bottennapp i Hallis. Inget fungerade som det ska spelmässigt. Motståndarna var absolut inga höjdare, men de fick matchen dit de ville och med deras rutin så lyckades de också ta hem segern med 2-6. Krafts målgörare blev Hampus och Jan. Med normalt spel borde vi ha kunnat bärga årets första seger igår kväll.

En stor orsak är att domarna inte hade sin bästa dag och de gjorde sitt bästa för att det inte skulle spelas ishockey den här dagen. De delade totalt ut 110min utvisningar i matchen. Kraft kvitterade till 2-3 i början av tredje, men därefter urartade showen totalt. I spel 3 mot 5 kunde gästerna avgöra matchen med tre mål.

Foto: Nina Sydholm

IMG_1522 IMG_1523 IMG_1521 IMG_1520 IMG_1519 IMG_1518

SKV 6.11

Första halvan av grundserien avslutades med match i Seinäjoki på fredagskvällen. Motståndarna SKV som är obesegrade i serien visade sig ha bättre flyt den här kvällen och vann också den täta matchen med siffrorna 9 – 6. Matchen som sådan var jämn och vi kunde nog ha vunnit den. Vi ledde matchen med 1-2 i första och med 4-5 efter halva. I tredje perioden kvitterade vi till 6-6 efter 44min men efter det tröt orken. Sista målet kom i tom bur.

Positivt på fredagen var att vi visade upp ett bra eget spel och vi kan se att inget lag är för svåra att slå. Det var även bra att vi fick fyra nya målskyttar för säsongen. Målgörare blev Hampus x2, Joel, Jere, Jocke och Kisti.